30
sie
Posted by admin
Możliwość komentowania Kotlety mielone została wyłączona
Może nie należą do najbardziej wyszukanych dań, ale wśród wielu innych, które goszczą na polskich stołach, kotlety mielone wciąż mają swoich zwolenników. Jak je przygotować, aby zaskakiwały smakiem? Polskie kulinaria podają kilka przepisów, przy czym wszystkie podkreślają, że ważny jest wybór mięsa. Musi być świeże. A z czego? Tradycyjnie z wieprzowiny. Gdy mamy już kupioną porcję świeżego mięsa, mielimy je, najlepiej od razu ze świeża cebulą, aby smak i aromat doskonale się przeszły. Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną w mleku czerstwą bułkę oraz jajko. Dodajemy też dwie łyżki wody i łyżeczkę musztardy. Całość dokładnie wyrabiamy. I tu, należy zwrócić uwagę na to, czy mięso nie jest byt luźne, zbyt kleiste. Jeśli tak, możemy dodać do niego odrobinę bułki tartej. Gdy mięso jest już idealnie wyrobione, turlamy z niego płaskie kotlety, które następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Pamiętajmy, że nie możemy podać surowej wieprzowiny, więc kotlety smażymy z obu stron po przynajmniej minucie.
Zobacz także:
- środa, 28 grudnia, 2016Blog Ogólnotematyczny
- niedziela, 4 września, 2016Barmani na wesele
- poniedziałek, 3 października, 2016Schab z pieczarkami i boczkiem
- poniedziałek, 7 marca, 2022Półwytrawne wino portugalskie
- czwartek, 26 października, 2017Tanie jedzenie Gdańsk
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soków
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa krem z pietruszki
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Dieta w chorobach wątroby i Dieta odkwaszająca
- sobota, 29 października, 2016Kawa do ekspresów
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Unikalne spojrzenie na seksualność: Zagłębiając się w fascynujące historie
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Zdrowa żywność Kraków i żywność dla diabetyków
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Rzeszów
- piątek, 16 września, 2016SCHAB W MLEKU
- środa, 22 sierpnia, 2018Wyposażamy Hotele Restauracje Catering
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z paluszków krabowych
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- niedziela, 6 grudnia, 2015Podstawowe materiały budowlane
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Babka… bardzo wilgotna i bardzo cytrynowa 😉
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza pizza gyros
- wtorek, 21 marca, 2023Najlepsza pizza z dostawą Wrocław