16
wrz
Posted by admin
Możliwość komentowania ŁOSOSIOWY TATAR została wyłączona
SKŁADNIKI:
1. 40 dag surowego fileta z łososia norweskiego bez skóry
2. 4 łyżki oliwy z oliwek
3. 4 cebulki szalotki
4. 1 dag posiekanych kaparów
5. 4 jajka
6. 2 cytryny
7. Pół pęczka koperku
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Filety dokładnie umyć i osuszyć. Włożyć na pół godziny do zamrażalnika.
Gdy ryba się lekko zmrozi, należy ostrym nożem ścinać ukośnie bardzo cienkie plastry, a następnie je drobniutko posiekać.
Przygotować sos: cebulki oczyścić i drobniutko posiekać a następnie wymieszać z posiekanymi kaparami. Z połowy cytryny wycisnąć sok i zmieszać z oliwą a następnie wymieszać z kaparami i cebulą.
Posiekaną rybę wymieszać z sosem kaparowo ? cebulowym, doprawić do smaku; wstawić do lodówki na około 30 minut.
Tatar podawać z wbitym jajkiem, cząstkami cytryny udekorowany gałązkami koperku.
Zobacz także:
- wtorek, 21 marca, 2023Żywność dla diabetyków
- czwartek, 2 stycznia, 2020Dobra kuchnia
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Warszawa
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia bawarska
- poniedziałek, 3 października, 2016Catering dietetyczny Poznań
- niedziela, 6 grudnia, 2015Podział materiałów budowlanych
- poniedziałek, 3 października, 2016Barista na targi
- poniedziałek, 3 października, 2016Pizza z dowozem Bielsko Biała
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- niedziela, 4 września, 2016Tabletki calominal opinie
- niedziela, 6 grudnia, 2015Poszukiwanie odpowiedniego mieszkania
- piątek, 10 lutego, 2017Destylator do alkoholu
- środa, 28 grudnia, 2016Sklep wegetariański
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Bułeczki, które rosną kiedy śpisz
- poniedziałek, 3 października, 2016Panierowany seler
- czwartek, 2 stycznia, 2020By zdrowo jeść
- środa, 28 grudnia, 2016Blog Ogólnotematyczny
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Frytkownica gastronomiczna
- poniedziałek, 3 października, 2016Lazania po polsku
- sobota, 7 stycznia, 2023Co to jest hummus?
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy