30
sie

Makaron z serem

kulinaria (25)Kulinaria- to kategoria, która kojarzy nam się często z wieloma wykwintnymi daniami. A przecież wśród polskich tradycyjnych dań, obok tych bardzo wyszukanych, są również i takie, które łatwo się przygotowuje, a które doskonale smakują. Jednym z nich jest niewątpliwie makaron z serem. Jak go przygotować?
To danie jest niezwykle proste, a jego przygotowanie zajmuje najczęściej około 20 minut. Najdłużej czeka się na zagotowanie wody na makaron i jego ugotowanie. Oczywiście makaron może być dowolny, choć najczęściej wykorzystuje się świderki, rurki, muszelki, czy kolanka. Makaron w tym przypadku musi być ugotowany do miękkości. Gdy jest już gotowy przelewa się go odrobiną zimnej wody i odcedza, a następnie z powrotem wrzuca do garnka. Do makaronu dodaje się kostkę twarogu, najlepiej półtłustego i razem wszystko miesza. Dla smaku dodaje się także cukier, może być zwykły, biały, a możemy połączyć go z cukrem waniliowym. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aby twaróg obkleił makaron i wykładamy na talerze.

Zobacz także:


One Response so far.

  1. polskie jedzenie warszawa dostawa pisze:

    Fajne zdjecia oraz grafika na stronie.