25
lis

Oblewarki do czekolady

Oblewarki do czekolady

Jak produkować na skalę przemysłową ciastka, gofry, batony i inne przysmaki?

Przede wszystkim konieczne jest zaopatrzenie się w profesjonalny sprzęt. Wpłynie to na sprawną i wygodną realizację produkcji większych ilości smakołyków. Większość z tych delicji oblana jest czekoladą.

Do masowej produkcji tego typu ciastek proponujemy zakup oblewarki do czekolady. Większość z nich ma wymienialny zbiornik na czekoladę i wannę, wykonane z kwasoodpornej stali. Zamontowane jest tam też specjalne mieszadło i pompa obiegu czekolady. Oblewarki do czekolady posiadają cyfrowy czujnik poziomu czekolady i termostat, a krycie kurtyny wynosi do 1600 mm. Ciągłość oblewania czekoladą zapewni taśmociąg siatkowy. Nie bez znaczenia jest też możliwość łatwego czyszczenia oblewarki do czekolady.

Oblewarki do czekolady przeznaczone są do użytkowania w dużych zakładach produkcji spożywczej, ale też w małych piekarniach i ciastkarniach. Ich zastosowanie ułatwia znacznie produkcję, więc warto zainwestować w zakup tego typu urządzenia.

Zobacz także:


Comments are closed.