03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Sałatka z paluszków krabowych została wyłączona
Składniki:
1. 10 paluszków krabowych
2. 1 duża marchewka
3. 2 kolby cykorii
4. Kilka listków czerwonej sałaty
5. 3 łyżki gęstego majonezu
6. 3 łyżki gęstego jogurtu na przykład greckiego
7. 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Czerwoną sałatę dokładnie wypłukać i osuszyć; duże liście porwać na mniejsze kawałki, małe zostawić w całości. Marchewkę obrać, umyć i osuszyć a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kolby cykorii rozciąć i wyciąć głąbiki a liście umyć, osuszyć i pokroić w wąskie paseczki. Wszystkie warzywa przełożyć do jednej salaterki i wymieszać.
Paluszki krabowe pokroić na dosyć duże kawałki, poukładać w salaterce na wierzchu pozostałych składników. Wszystko oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Majonez wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem (można dodać szczyptę cukru). Przed podaniem polać zrobionym sosem.
Zobacz także:
- niedziela, 6 grudnia, 2015Jak sprzedać mieszkanie?
- czwartek, 2 stycznia, 2020By zdrowo jeść
- piątek, 16 września, 2016Błonnik witalny cena
- piątek, 10 lutego, 2017Destylator do alkoholu
- piątek, 12 maja, 2023Kamera Bułgaria: Nowy Rozdział w Fotografii i Technologii
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Restauracja na wesele Poznań i restauracja Komorniki
- wtorek, 21 marca, 2023Sklep internetowy z polskimi winami
- środa, 22 lutego, 2017Meble gastronomiczne
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- poniedziałek, 3 października, 2016Szparagi w cieście francuskim
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Kluski ziemniaczane z serem
- piątek, 30 listopada, 2018Pizza gastrofaza Kielce
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron faszerowany
- poniedziałek, 3 października, 2016Krewetkowy koktajl
- sobota, 29 października, 2016Gastronomia wyposażenie
- poniedziałek, 3 października, 2016Schab z pieczarkami i boczkiem
- środa, 28 grudnia, 2016Ekspresy do biura
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Kotlety mielone
- poniedziałek, 3 października, 2016Ozorki w sosie śmietanowym
- poniedziałek, 12 grudnia, 2016Architektura renesansu