03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Szparagi w cieście francuskim została wyłączona
Składniki:
1. 10 dag ciasta francuskiego (mrożonego)
2. 5 dag parmezanu
3. 5 dag goudy
4. 4 zielone szparagi ze słoika
5. 6 łyżek śmietany kremówki
6. 4 nieduże pieczarki
7. 1 plasterek wędzonego łososia
8. 1 jajko
9. Szczypiorek do dekoracji
10. Tłuszcz do smarowania foremek
11. Gałka muszkatołowa
12. Sól
13. Biały pieprz
Wykonanie:
Ciasto francuskie mrożone rozmrozić w temperaturze pokojowej. Ser parmezan i goudę zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Szparagi odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Śmietanę rozmieszać dokładnie z jajkiem; przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Plaster wędzonego łososia pokroić na cienkie paseczki.
Małe foremki posmarować tłuszczem i wylepić ciastem francuskim. Na spodzie każdej foremki ułożyć kawałek szparaga, porcję pieczarek i parę paseczków łososia. Każdą porcję posypać oboma serami a następnie polać śmietaną z jajkiem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza i piec około 15 minut.
Zobacz także:
- piątek, 16 września, 2016Najlepsze restauracje Lublin
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Opole
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron faszerowany
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Żurek
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza menu
- sobota, 7 stycznia, 2023Co to jest hummus?
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Buraczki w zalewie octowej do słoików
- sobota, 7 stycznia, 2023Sałaty
- sobota, 29 października, 2016Uprawa pieczarek
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie z dowozem Mokotow
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Catering wesele Poznań i Barman na wesele Kraków
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Catering Kraków
- poniedziałek, 3 października, 2016Lazania po polsku
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Catering Bielsko i Catering dietetyczny Opole
- poniedziałek, 7 marca, 2022Zdrowa dieta pudełkowa Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Schab z pieczarkami i boczkiem
- sobota, 12 listopada, 2016Tematy książek
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- środa, 22 lutego, 2017Pizza Poznań
- wtorek, 21 marca, 2023Gruzińskie półwytrawne wino
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia bawarska