03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Zawijaniec z indyka z jajkiem została wyłączona
Składniki:
1. 30 dag fileta z piersi indyka
2. 2 jajka
3. 1 mały kieliszek białego wina
4. 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
5. 2 łyżki musztardy francuskiej
6. 2 łyżki oliwy
7. Sok wyciśnięty z połówki cytryny
8. Mielony imbir
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 2 płaty. Lekko rozbić (najlepiej przez folię spożywczą).
Jajka ugotować na pół twardo (gotować 5 minut po włożeniu do wrzącej wody).
Kotlety oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem a także mielonym imbirem. Skropić sokiem wyciśniętym z polówki cytryny. Mięso posmarować z jednej strony musztardą francuską posypać natką pietruszki.
Ostudzone i obrane jajka ułożyć na brzegach sznycli i zawinąć.
Oliwę mocno rozgrzać na patelni i włożyć mięso; zrumienić dookoła a następnie wlać wino i dusić pod przykryciem około 5 minut aby doszło w środku.
Zobacz także:
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Imprezy okolicznościowe
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchenka gazowa w kuchni
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa krem z pietruszki
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Biszkopt
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Tradycyjne gołąbki
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Brownies z orzechami
- sobota, 7 stycznia, 2023Sałaty
- środa, 28 grudnia, 2016Sklep wegetariański
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Suplementy omega-3
- środa, 30 listopada, 2016Psychologia dieta
- środa, 22 sierpnia, 2018Wyposażamy Hotele Restauracje Catering
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Tanie jedzenie Gdańsk i Jedzenie w puszkach
- wtorek, 21 marca, 2023Zakupy spożywcze online Warszawa
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie z dowozem Mokotow
- piątek, 14 października, 2016PLACEK ŚLIWKOWY
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie z dostawą do domu Warszawa
- środa, 30 listopada, 2016Pieczarkarnia
- środa, 22 sierpnia, 2018Stół wigilijny
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przysmaki Francji
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak