30
sie
Posted by admin
Możliwość komentowania Tradycyjne gołąbki została wyłączona
Któż ich nie uwielbia? I nawet, jeśli rozłożymy je na czynniki pierwsze i obok kapusty postawimy ryż, co wydaje się nam połączeniem absurdalnym, to wiemy, że razem tworzą coś wyjątkowego. Zresztą polskie kulinaria przepis na gołąbki podają od lat, podkreślając właśnie niezwykłe walory smakowe będące efektem zaskakującego połączenia. Jak zrobić gołąbki? Trzeba kupić dobrej jakości kapustę białą, lub włoską i obgotować jej liście, usuwając grube włókna. Jednocześnie należy przygotować farsz, będący połączeniem mięsa mielonego i ryżu lub kaszy. Jeśli ktoś woli wersję bardziej dietetyczną, łączy się tylko surowe mięso, ryż i przyprawy. Jeśli kto woli bardziej na bogato, do farszu można dodać podsmażony boczek. Farsz zawija się w liście z kapusty i razem gotuje pod przykryciem około 1 godziny. Po tym czasie gołąbki są gotowe do podania. Najlepiej smakują w towarzystwie sosu pomidorowego lub sosu grzybowego. Gdy wystygną można je odgrzać w wodzie, w której się gotowały, lub też odsmażyć na patelni.
Zobacz także:
- środa, 30 listopada, 2016Meble kuchenne na wymiar Wrocław
- poniedziałek, 30 stycznia, 2023Czy Iga Świątek zdominuje świat tenisa?
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Projekt lokalu gastronomicznego
- piątek, 30 listopada, 2018Gastrofaza Kielce
- sobota, 29 października, 2016Kawa do ekspresów
- niedziela, 6 grudnia, 2015Materiały budowlane
- poniedziałek, 7 marca, 2022Aloes do picia
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie online Warszawa
- niedziela, 6 grudnia, 2015Rodzaje materiałów budowlanych
- poniedziałek, 12 grudnia, 2016Architektura renesansu
- niedziela, 25 listopada, 2018By życie było słodsze
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie z dowozem Mokotow
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Zdrowa żywność Kraków i żywność dla diabetyków
- sobota, 7 stycznia, 2023Jajko daje wiele możliwości
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie na telefon Łomianki
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Buraczki w zalewie octowej do słoików
- środa, 28 grudnia, 2016Ekspresy do biura
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Frytkownica gastronomiczna
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- czwartek, 2 stycznia, 2020Dobra kuchnia