03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Szparagi w cieście francuskim została wyłączona
Składniki:
1. 10 dag ciasta francuskiego (mrożonego)
2. 5 dag parmezanu
3. 5 dag goudy
4. 4 zielone szparagi ze słoika
5. 6 łyżek śmietany kremówki
6. 4 nieduże pieczarki
7. 1 plasterek wędzonego łososia
8. 1 jajko
9. Szczypiorek do dekoracji
10. Tłuszcz do smarowania foremek
11. Gałka muszkatołowa
12. Sól
13. Biały pieprz
Wykonanie:
Ciasto francuskie mrożone rozmrozić w temperaturze pokojowej. Ser parmezan i goudę zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Szparagi odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Śmietanę rozmieszać dokładnie z jajkiem; przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Plaster wędzonego łososia pokroić na cienkie paseczki.
Małe foremki posmarować tłuszczem i wylepić ciastem francuskim. Na spodzie każdej foremki ułożyć kawałek szparaga, porcję pieczarek i parę paseczków łososia. Każdą porcję posypać oboma serami a następnie polać śmietaną z jajkiem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza i piec około 15 minut.
Zobacz także:
- wtorek, 21 marca, 2023Sklep internetowy z polskimi winami
- sobota, 7 stycznia, 2023Jajko daje wiele możliwości
- środa, 18 października, 2023Kamera Ski & Sun – Stok Narciarski w Świeradowie-Zdroju: Miejsce, którego nie można przegapić
- środa, 22 lutego, 2017Meble gastronomiczne
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron faszerowany
- niedziela, 6 grudnia, 2015Właściwości materiałów budowlanych
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Opole
- wtorek, 21 marca, 2023Najpopularniejsze sposoby parzenia kawy
- wtorek, 21 marca, 2023Catering dietetyczny opole
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z melona
- środa, 28 grudnia, 2016Blog Ogólnotematyczny
- sobota, 7 stycznia, 2023Wiosna – czas na zmiany w naszej kuchni
- sobota, 7 stycznia, 2023Co to jest hummus?
- piątek, 14 października, 2016BŁYSKAWICZNE PĄCZKI TWAROŻKOWE
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z paluszków krabowych
- sobota, 7 stycznia, 2023Triki kuchenne na warzywa i owoce
- niedziela, 6 grudnia, 2015Rodzaje materiałów budowlanych
- wtorek, 21 marca, 2023Najdroższe kawy na świecie
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia bawarska
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Mielone wariacje
- piątek, 30 listopada, 2018Pizza gastrofaza Kielce