14
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania BŁYSKAWICZNE PĄCZKI TWAROŻKOWE została wyłączona
Składniki:
1 opakowanie twarożku waniliowego
3 jajka
1,5 szklanki mąki(tortowej)
Pełna łyżeczka proszku do pieczenia
Ok. 25 dag oleju lub smalcu do smażenia
10 dag cukru pudru do obsypania
Wykonanie: Ubić całe jajka na jednolitą masę. Powoli dodawać twarożek i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dobrze wyrobić. Rozgrzać tłuszcz w rondelku. Sprawdzić czy temperatura jest odpowiednia. Łyżeczką nabierać niewielkie porcje ciasta i wrzucać na rozgrzany tłuszcz, tak żeby pływało. Obrócić,aby usmażyły się z każdej strony na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowe ręczniki, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gdy już będą całkowicie suche obsypać cukrem pudrem. (najlepiej przez sitko, wtedy cukier rozprowadza się równomiernie.)
Zobacz także:
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie na telefon
- środa, 22 sierpnia, 2018Stół wigilijny
- środa, 22 sierpnia, 2018Wyposażamy Hotele Restauracje Catering
- poniedziałek, 30 stycznia, 2023Czy Iga Świątek zdominuje świat tenisa?
- sobota, 29 października, 2016Karma dla szczeniaków
- piątek, 16 września, 2016ŚLEDZIE W POMIDORACH
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa z porów
- niedziela, 6 grudnia, 2015Rodzaje materiałów budowlanych
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
- poniedziałek, 17 kwietnia, 2023Airmax Światłowodowy – Przyszłość Sieci
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Airmax Internet Kalisz: Rewolucja w świecie łączności
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Pizza w nocy Warszawa i zdrowa żywność Warszawa
- wtorek, 21 marca, 2023Zakupy spożywcze online Warszawa
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza menu
- niedziela, 4 września, 2016Barmani na wesele
- środa, 22 sierpnia, 2018Walka z uprzedzeniami- flaczki wołowe
- czwartek, 2 stycznia, 2020By zdrowo jeść
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa krem z pietruszki
- wtorek, 21 marca, 2023Catering dietetyczny opole
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Biszkopt