30
sie
Posted by admin
Możliwość komentowania Kotlety mielone została wyłączona
Może nie należą do najbardziej wyszukanych dań, ale wśród wielu innych, które goszczą na polskich stołach, kotlety mielone wciąż mają swoich zwolenników. Jak je przygotować, aby zaskakiwały smakiem? Polskie kulinaria podają kilka przepisów, przy czym wszystkie podkreślają, że ważny jest wybór mięsa. Musi być świeże. A z czego? Tradycyjnie z wieprzowiny. Gdy mamy już kupioną porcję świeżego mięsa, mielimy je, najlepiej od razu ze świeża cebulą, aby smak i aromat doskonale się przeszły. Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną w mleku czerstwą bułkę oraz jajko. Dodajemy też dwie łyżki wody i łyżeczkę musztardy. Całość dokładnie wyrabiamy. I tu, należy zwrócić uwagę na to, czy mięso nie jest byt luźne, zbyt kleiste. Jeśli tak, możemy dodać do niego odrobinę bułki tartej. Gdy mięso jest już idealnie wyrobione, turlamy z niego płaskie kotlety, które następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Pamiętajmy, że nie możemy podać surowej wieprzowiny, więc kotlety smażymy z obu stron po przynajmniej minucie.
Zobacz także:
- wtorek, 21 marca, 2023Aranżacja kuchni Luboń – Empire
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizza Kielce gruby Benek
- środa, 22 sierpnia, 2018Walka z uprzedzeniami- flaczki wołowe
- poniedziałek, 3 października, 2016Lazania po polsku
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Tania pizza Kielce
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron z serem
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron w pomidorach
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Portal pizza Kielce
- wtorek, 21 marca, 2023Radomsko
- środa, 22 lutego, 2017Dystrybutor wody
- niedziela, 25 listopada, 2018Oblewarki do czekolady
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Projekt lokalu gastronomicznego
- środa, 18 października, 2023Kamera Ski & Sun – Stok Narciarski w Świeradowie-Zdroju: Miejsce, którego nie można przegapić
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Rzeszów
- poniedziałek, 3 października, 2016Pizza z dowozem Bielsko Biała
- poniedziałek, 12 grudnia, 2016Architektura renesansu
- sobota, 29 października, 2016Kawa do ekspresów
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Nasiona feminizowane
- piątek, 16 września, 2016KURCZAKOWE KĄSKI
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia domowa, czyli jak u mamy