03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Zupa krem z selerów została wyłączona
Składniki:
1. 3 łodygi selera naciowego
2. 1 duży seler korzeniowy
3. 2 cebule
4. 10 dag sera pleśniowego (z niebieską pleśnią)
5. 3 szklanki bulionu warzywnego
6. 2 łyżki śmietanki
7. 2 łyżki masła
8. Sok z jednej cytryny
9. 3 łyżki łuskanych orzechów włoskich
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Cebulę obrać i posiekać. Seler naciowy oczyścić umyć i drobno pokroić. W rondlu rozgrzać masło, włożyć cebulę i seler i smażyć 3 minuty mieszając.
Seler korzeniowy obrać, umyć i zetrzeć na tarce; dodać do cebuli i selera naciowego wraz z gorącym bulionem; doprawić do smaku i gotować pół godziny. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, zupę zmiksować na gładki krem.
Ser pleśniowy pokroić w niedużą kostkę i dodać do zupy; zupę podgrzewać aż ser niecałkowicie rozpuści. Dodać śmietanę; doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Orzechy uprażyć na suchej patelni i posypać zupę przed podaniem.
Zobacz także:
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Tanie jedzenie Gdańsk i Jedzenie w puszkach
- środa, 30 listopada, 2016Psychologia dieta
- środa, 22 lutego, 2017Pizza Poznań
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Catering Kraków
- czwartek, 26 października, 2017Polskie jedzenie Warszawa dostawa
- piątek, 16 września, 2016KURCZAKOWE KĄSKI
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Buraczki w zalewie octowej do słoików
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie na telefon Łomianki
- poniedziałek, 3 października, 2016Zawijaniec z indyka z jajkiem
- niedziela, 6 grudnia, 2015Beton jako materiał budowlany
- środa, 22 sierpnia, 2018Otyłość, nadwaga? Nie daj się! Dieta rozwiązaniem Twoich problemów.
- poniedziałek, 7 marca, 2022Aloes do picia
- poniedziałek, 7 marca, 2022Serwis ekspresów Delonghi
- czwartek, 2 stycznia, 2020Smaki dla każdego
- sobota, 29 października, 2016Uprawa pieczarek
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy
- środa, 22 sierpnia, 2018Walka z uprzedzeniami- flaczki wołowe
- poniedziałek, 12 grudnia, 2016Architektura renesansu
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z paluszków krabowych
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Kraków