16
wrz
Posted by admin
Możliwość komentowania JAPOŃSKIE SUSHI została wyłączona
SKŁADNIKI:
1. 25 dag ryżu
2. 4 płaty wodorostów nori
3. 2 łyżki wina
4. Sos sojowy
5. 12 dag świeżych surowych ryb (łosoś, tuńczyk)
6. Marynowany imbir
7. Pół zielonego ogórka
8. Po kawałku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
WYKONANIE:
Ryż opłukać, zalać pół litrem wody, doprowadzić do wrzenia i gotować cztery minuty na bardzo małym płomieniu; przykryć i gotować jeszcze cztery minuty. Odstawić na dziesięć minut. Do ryżu wlać wino i doprawić solą i cukrem.
Na bambusowych matach (lub folii)rozłożyć płaty wodorostów, nałożyć porcje ryżu (2 cm) zostawiając brzegi 2cm. Na środek każdego prostokąta położyć kawałki surowej ryby, ogórka, i papryki pociętej w słupki. Krawędzie wodorostów zwinąć mocno i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki pokroić w plastry i podawać z sosem sojowym i imbirem.
Zobacz także:
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Rzeszów
- środa, 22 lutego, 2017Dystrybutor wody
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Catering Kraków
- wtorek, 21 marca, 2023Żywność dla diabetyków
- środa, 30 listopada, 2016Cytrynówka
- poniedziałek, 7 marca, 2022Serwis ekspresów do kawy Warszawa
- piątek, 16 września, 2016ŚLEDZIE W POMIDORACH
- poniedziałek, 3 października, 2016Polędwiczki wieprzowe
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Suplementy omega-3
- niedziela, 4 września, 2016Pokazy barmańskie
- wtorek, 21 marca, 2023Tanie jedzenie w Krakowie
- środa, 22 lutego, 2017Fototapety do kuchni
- sobota, 7 stycznia, 2023Grecki jogurt
- niedziela, 25 listopada, 2018Jak zbudowane są oblewarki do czekolady?
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchenka gazowa w kuchni
- sobota, 29 października, 2016Uprawa pieczarek
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia domowa, czyli jak u mamy
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przysmaki Francji
- wtorek, 21 marca, 2023Zakupy spożywcze online Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Catering dietetyczny Poznań