16
wrz
Posted by admin
Możliwość komentowania SCHAB W MLEKU została wyłączona
SKŁADNIKI:
1. 1 kilogram schabu
2. 1 szklanka białego octu winnego
3. 1 szklanka soku winogronowego bez cukru
4. 1 cebula
5. 3 ząbki czosnku
6. 2 łyżki oliwy
7. 3 szklanki mleka
8. Listek laurowy
9. Sól
10. Kolorowy pieprz
WYKONANIE:
Schab umyć, przełożyć do szklanej misy i zalać sokiem winogronowym wymieszanym z białym octem winnym. Cebulę i czosnek obrać, pokroić na plasterki i obłożyć nimi mięso. Naczynie z mięsem i zalewą wstawić do lodówki na jakieś osiem godzin (dobrze jest zrobić marynatę dzień wcześniej).
Mięso wyjąć z marynaty, przyprawić solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i schab obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zrumieni. Podlać jedną szklanką marynaty i dodać listek laurowy. Gotować na bardzo małym ogniu przez dwie i pół godziny; w czasie gotowania podlewać często mlekiem.
Podawać na przykład z duszonymi warzywami lub ziemniakami.
Zobacz także:
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia domowa, czyli jak u mamy
- wtorek, 21 marca, 2023Najdroższe kawy na świecie
- czwartek, 2 stycznia, 2020Ostre smaki
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- niedziela, 25 listopada, 2018Oblewanie czekoladą przemysłowo
- wtorek, 21 marca, 2023Najlepsza pizza z dostawą Wrocław
- środa, 22 lutego, 2017Pizza Poznań
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Opole
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa krem z selerów
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Tania pizza Kielce
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizzeria Gastrofaza Kielce
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy
- poniedziałek, 3 października, 2016Szparagi w cieście francuskim
- poniedziałek, 3 października, 2016Bakłażany z nadzieniem
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie z dostawą Warszawa Mokotów
- poniedziałek, 3 października, 2016Pizza z dowozem Bielsko Biała
- niedziela, 25 listopada, 2018Jak zbudowane są oblewarki do czekolady?
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z melona
- piątek, 30 listopada, 2018Pizza gastrofaza
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia i różne projekty