16
wrz
Posted by admin
Możliwość komentowania ŁOSOSIOWY TATAR została wyłączona
SKŁADNIKI:
1. 40 dag surowego fileta z łososia norweskiego bez skóry
2. 4 łyżki oliwy z oliwek
3. 4 cebulki szalotki
4. 1 dag posiekanych kaparów
5. 4 jajka
6. 2 cytryny
7. Pół pęczka koperku
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Filety dokładnie umyć i osuszyć. Włożyć na pół godziny do zamrażalnika.
Gdy ryba się lekko zmrozi, należy ostrym nożem ścinać ukośnie bardzo cienkie plastry, a następnie je drobniutko posiekać.
Przygotować sos: cebulki oczyścić i drobniutko posiekać a następnie wymieszać z posiekanymi kaparami. Z połowy cytryny wycisnąć sok i zmieszać z oliwą a następnie wymieszać z kaparami i cebulą.
Posiekaną rybę wymieszać z sosem kaparowo ? cebulowym, doprawić do smaku; wstawić do lodówki na około 30 minut.
Tatar podawać z wbitym jajkiem, cząstkami cytryny udekorowany gałązkami koperku.
Zobacz także:
- piątek, 16 września, 2016Fotografia ślubna Koszalin
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa z porów
- wtorek, 21 marca, 2023Najdroższe kawy na świecie
- piątek, 16 września, 2016Błonnik witalny cena
- poniedziałek, 3 października, 2016Panierowany seler
- środa, 28 grudnia, 2016Szkło w kuchni Warszawa
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia i różne projekty
- środa, 28 grudnia, 2016Sklep wegetariański
- poniedziałek, 3 października, 2016Schab z pieczarkami i boczkiem
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z melona
- poniedziałek, 3 października, 2016Olej konopny
- piątek, 16 września, 2016JAPOŃSKIE SUSHI
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Kawa świeżo palona
- poniedziałek, 3 października, 2016Produkty wegańskie sklep internetowy
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- piątek, 14 października, 2016ROGALIKI PÓŁFRANCUSKIE
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Opole
- niedziela, 25 listopada, 2018By życie było słodsze
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Predyspozycje kucharza
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Warszawa
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizzeria Gastrofaza Kielce