03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Schab z borowikami została wyłączona
Składniki:
1. 1,5 kilograma schabu bez kości
2. 3 suszone borowiki
3. 3 listki laurowe
4. 1 łyżeczka suszonego majeranku
5. 1 łyżeczka suszonego tymianku
6. 2 szczypty rozmarynu
7. 6 jagód jałowca
8. Trochę mniej niż pól szklanki oleju lub oliwy
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso opłukać i osuszyć. Oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Grzyby pokruszyć, włożyć do moździerza, dodać listki laurowe, jagody jałowca, utłuc i zmieszać z suszonym majerankiem, tymiankiem i rozmarynem i połączyć z olejem lub oliwą. Dokładnie wymieszać i tak powstałą marynatą polać schab a następnie wcierać przez kilka minut w mięso. Schab wstawić do lodówki, na co najmniej 5 godzin.
Po okresie marynowania, mięso prze łożyć do brytfanki i najpierw szybko obsmażyć a następnie wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni Celsjusza) na około jedną godzinę. Podczas pieczenia polewać mięso wytworzonym sosem (a jeśli jest go za mało ? wodą).
Podawać z kopytkami i buraczkami.
Zobacz także:
- środa, 22 lutego, 2017Meble gastronomiczne
- poniedziałek, 3 października, 2016Panierowany seler
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Predyspozycje kucharza
- poniedziałek, 3 października, 2016Lazania po polsku
- wtorek, 21 marca, 2023Sklep internetowy z białym winem półsłodkim
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizzeria Gastrofaza Kielce
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- sobota, 29 października, 2016Gastronomia wyposażenie
- poniedziałek, 3 października, 2016Szparagi w cieście francuskim
- środa, 30 listopada, 2016Pieczarkarnia
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron w pomidorach
- piątek, 10 lutego, 2017Zdrowa żywność
- wtorek, 21 marca, 2023Sklep internetowy z polskimi winami
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Rzeszów
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soków
- wtorek, 21 marca, 2023Aranżacja kuchni Luboń – Empire
- czwartek, 2 stycznia, 2020Mała rzecz, a tak wiele możliwości
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- poniedziałek, 3 października, 2016Wątróbka cielęca z ziemniakami
- piątek, 16 września, 2016JAPOŃSKIE SUSHI