03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Zrazy z indyka z bazylią została wyłączona
Składniki:
1. 2 sznycle z piersi indyka
2. 2 plasterki szynki parmeńskiej
3. Pół pęczka liści bazylii
4. Pół szklanki bulionu drobiowego
5. Pół szklanki białego wytrawnego wina
6. 2 łyżki oliwy do smażenia
7. Zielona pietruszka do dekoracji
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i położyć na nim plasterek szynki parmeńskiej (zamiast szynki można użyć plastrów chudego wędzonego boczku). Na boczku ułożyć umyte i osuszone listki świeżej bazylii a następnie mięso zawinąć w rulon. Brzegi spiąć wykałaczkami, aby nie rozeszły się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzać oliwę i włożyć na nią roladki i usmażyć ze wszystkich stron. Podlać bulionem i winem, przykryć i dusić około 15 minut. Gotowe przełożyć na ogrzane talerze i udekorować natką pietruszki. Podawać na przykład z białym pieczywem.
Zobacz także:
- poniedziałek, 3 października, 2016Barista na targi
- niedziela, 4 września, 2016Białko na mase mięśniową
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Frytkownica gastronomiczna
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Kielce opinie
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia i różne projekty
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie z dowozem Mokotow
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- piątek, 14 października, 2016CIASTO Z PTASIM MLECZKIEM
- piątek, 16 września, 2016ŚLEDZIE W POMIDORACH
- wtorek, 21 marca, 2023Catering dietetyczny Gniezno
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Predyspozycje kucharza
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Bułeczki, które rosną kiedy śpisz
- poniedziałek, 7 marca, 2022Serwis ekspresów Delonghi
- piątek, 16 września, 2016ŁOSOSIOWY TATAR
- piątek, 16 września, 2016JAPOŃSKIE SUSHI
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Unikalne spojrzenie na seksualność: Zagłębiając się w fascynujące historie
- poniedziałek, 3 października, 2016Produkty wegańskie sklep internetowy
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Kotlety mielone
- niedziela, 4 września, 2016Barmani na wesele
- wtorek, 21 marca, 2023Najdroższe kawy na świecie
- środa, 28 grudnia, 2016Szkło w kuchni Warszawa