30
sie
Posted by admin
Możliwość komentowania Mielone wariacje została wyłączona
Lubisz kotlety mielone? A co powiesz na mielone wariacje, czyli połączenie tradycyjnego kotleta na przykład z farszem. Wykonanie takiego dania może zajmie Ci trochę więcej czasu, ale za to smak odwdzięczy Ci się z nawiązką.
Polskie kulinaria od lat promują łączenie mięs z różnymi produktami, które podawane są nie oddzielnie, ale właśnie razem, jako jedno złożone danie. Doskonałym przykładem są grzyby. Można podsmażyć je z cebulką i zawinąć w mięso mielone. Mięso może być zarówno wieprzowe, wołowe, jak i drobiowe. Wszystko zależy, jakie lubimy. Ważne jednak, aby zmielić je na grubych oczkach, aby nie wyszła z niego papka. Gdy mięso mamy już przemielone, rozkładamy je na dłoni, a na środek kładziemy przygotowany przez nas farsz. Następnie tak składamy mięso, aby farsz znalazł się wewnątrz mięsnej kulki, lub mięsnego cygara, w zależności, jak wszystko uformujemy. Gdy kotlety są już uformowane, obtaczamy je w bułce tartej a następnie smażymy je w głębokim tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Zobacz także:
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Żywność ekologiczna
- poniedziałek, 3 października, 2016Zawijaniec z indyka z jajkiem
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie na telefon
- środa, 30 listopada, 2016Pieczarkarnia
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- środa, 22 sierpnia, 2018Wyposażamy Hotele Restauracje Catering
- piątek, 14 października, 2016BŁYSKAWICZNE PĄCZKI TWAROŻKOWE
- poniedziałek, 3 października, 2016Lazania po polsku
- niedziela, 6 grudnia, 2015Rodzaje materiałów budowlanych
- niedziela, 6 grudnia, 2015Jak sprzedać mieszkanie?
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
- czwartek, 2 stycznia, 2020Smaki dla każdego
- wtorek, 21 marca, 2023Gruzińskie półwytrawne wino
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie online Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z melona
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Tradycyjne gołąbki
- piątek, 16 września, 2016Sushi Grodzisk Mazowiecki
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Babka… bardzo wilgotna i bardzo cytrynowa 😉
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Kotlety mielone
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Catering Bielsko i Catering dietetyczny Opole
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Suplementy omega-3