03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Zawijaniec z indyka z jajkiem została wyłączona
Składniki:
1. 30 dag fileta z piersi indyka
2. 2 jajka
3. 1 mały kieliszek białego wina
4. 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
5. 2 łyżki musztardy francuskiej
6. 2 łyżki oliwy
7. Sok wyciśnięty z połówki cytryny
8. Mielony imbir
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 2 płaty. Lekko rozbić (najlepiej przez folię spożywczą).
Jajka ugotować na pół twardo (gotować 5 minut po włożeniu do wrzącej wody).
Kotlety oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem a także mielonym imbirem. Skropić sokiem wyciśniętym z polówki cytryny. Mięso posmarować z jednej strony musztardą francuską posypać natką pietruszki.
Ostudzone i obrane jajka ułożyć na brzegach sznycli i zawinąć.
Oliwę mocno rozgrzać na patelni i włożyć mięso; zrumienić dookoła a następnie wlać wino i dusić pod przykryciem około 5 minut aby doszło w środku.
Zobacz także:
- sobota, 7 stycznia, 2023Grecki jogurt
- poniedziałek, 3 października, 2016Pory z szynką
- wtorek, 21 marca, 2023Gruzińskie półwytrawne wino
- piątek, 16 września, 2016Sushi Grodzisk Mazowiecki
- poniedziałek, 3 października, 2016Panierowany seler
- poniedziałek, 3 października, 2016Produkty wegańskie sklep internetowy
- niedziela, 6 grudnia, 2015Rodzaje materiałów budowlanych
- sobota, 7 stycznia, 2023Triki kuchenne na warzywa i owoce
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Kraków
- piątek, 16 września, 2016SCHAB W MLEKU
- poniedziałek, 7 marca, 2022Serwis ekspresów do kawy Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Ozorki w sosie śmietanowym
- niedziela, 4 września, 2016Tabletki calominal opinie
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Frytkownica gastronomiczna
- poniedziałek, 3 października, 2016Lazania po polsku
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizzeria Gastrofaza Kielce
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Mielone wariacje
- środa, 22 sierpnia, 2018Wyposażamy Hotele Restauracje Catering
- poniedziałek, 17 kwietnia, 2023Airmax Światłowodowy – Przyszłość Sieci
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soków
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z paluszków krabowych